Sankt Hans aften

I dag holder vi Sankt Hans aften. Jeg kender egentlig ikke den præcise tradition, men vi laver altid stort bål og synger midsommersange rundt om bålet.


Vi fejrer aftenen med vores gode venner. Jeg skal stå for desserten, og det bliver en jordbærtrifli! Mums, glæder mig!



Nu skal jeg bruge dagen i zoologisk have med mine børn (fra skolen), og solen skinner fra en skyfri himmel, så det er helt perfekt!

Håber I alle får en skøn dag!

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Kanske en jätte dum fråga...men firar ni midsommar även i Danmark? Har fått för mig att det bara är vi i Sverige som gör detta...

Den där efterrätten såg verkligen inte dum ut. Jag som precis varit iväg och köpt en massa jordgubbar. Kan du inte lägga ut receptet en gång?

Kram

2009-06-23 @ 18:17:02
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Helena

Godmorgon!Jag visste inte att ni hade en sådan tradition, men det är ju lite som svensk midsommar då. Njuter av det underbara vädret som jag förmodar att ni också har. Ha en jättefin dag i solen, kram, kram!

2009-06-24 @ 09:31:21
URL: http://beverlyhills.blogg.se/
Postat av: Emelie

Det ser jättegott ut, kanman inte få receptet ;)



Jag tror att traditionen att elda till midsommar har funnits i Sverige också men sen har man slutat med det för att man tyckte att det var för ljust om kvällen för eld och därför flyttade man eldandet till Valborg den 30 april. Jag viste inte att man eldade i Danmark, alltid lär man sig något nytt!



Kram Emelie

2009-06-24 @ 10:22:06
URL: http://greiddnos.blogspot.com
Postat av: Jeanette

Sankt Hans aften har t o m jag firat! Hihi! Det var kul, men mina danska släktingar tyckte det var mer skoj med den svenska midsommaren, faktiskt! Det ensa utesluter ju inte det andra...



Är det möjligtvis "Kammerjunkere" i efterrätten? Jag är såå förtjust i dessa underbara danska skorpor. Även "Kransekage" smakar bäst! Åhh vad jag längtar!



Ha en underbar dag! Kram!

2009-06-24 @ 10:36:27
URL: http://jeanettepoulsen.blogg.se/
Postat av: Mia

Nej det här var en nyhet för mig. Ser lika mysigt ut dock som midsommar!



Kram Mia

2009-06-24 @ 12:06:27
URL: http://www.theswedishgirl.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0