Rejsetips


Nu har vi booket vores billetter til Thailand, så nu skal vi til at planlægge! Derfor behøver jeg jeres hjælp:-)
Sådan her kommer vores tur til at se ud:
1. Vi skal mellemlande i Helsinki, og har en hel dag der. Nogen som har gode tips til, hvad man skal se, når man bare har en dag?
2. Vi tager 2 dage i Bangkok. Hvad skal vi se??
3. Afslapning på Phuket i 5 dage. Where to go and what to see?
4. 3-4 dage på Phi Phi øerne. Nogen der har været der, der har gode råd omkring hoteller, seværdigheder etc.?

Jeg funderer på at købe Lonely Planet Thailand. Nogen der har erfaringer med den?

Tak for jers hjælp:-)

Fik jeg forresten sagt, at jeg glæder mig helt vildt?!


Kommentarer
Postat av: Ellinor

Svenska Aftonbladet säljer varje vecka en nya reseguide från Lonely Planet och senare i sommar kommer det flera från Thailand. Här kan du se alla datumen: http://www.aftonbladet.se/produkter/article5032322.ab



Kram

2009-06-02 @ 22:20:33
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com
Postat av: Helena

Godmorgon! Datorn hemma är tyvärr helt körd, så det är helt körd nu. Virusprogrammet som jag hade avinstallerade viruset!, så nu måste jag dels formatera om datorn och dels köpa nytt antivirusprogram. Därför kommer jag inte kunna blogga under resten av veckan!Ha en jättefin dag, kram!

2009-06-03 @ 07:35:09
URL: http://beverlyhills.blogg.se/
Postat av: Lisa

Hej!!



Ah, vad härligt! Jag har lite ont om tid just idag men aterkommer gärna med nagra tips fran Phuket. Vi var där pa bröllopsresa.



Stor kram Lisa

2009-06-03 @ 22:38:37
URL: http://parislisa.blogg.se/
Postat av: Emelie

Jag är tyvärr helt fel person att ge tips, jag har förvisso varit på alla de där ställena som du nämner men jag tillhör en av de i den lilla lilla skara som inte gillade Thailand. Men om jag ändå ska säga något så tyckte jag faktiskt att stora palatset i Bangkok var helt makalöst och man måste nästan ha sett det. Vi paddlade i mangrooveträsk också, det var en jättehäftig upplevelse, speciellt när aporna som bodde där simmade ut til kanoterna och hoppade upp för att bli matade, så söta!



Bli för Guds skull inte färgad av min negativitet dock, de flesta älskar Thailand och ni får säkert en helt underbar resa! Vi hade nog lite otur när vi var där.



Stor kram Emelie

2009-06-04 @ 10:26:50
URL: http://greiddnos.blogspot.com
Postat av: Miss Agda

Härligt med Thailand!

Helsinki är en vacker stad. Det finns säkert mkt info på nätet så du kan läsa mer, men jag skulle iallafall gå till Esplanaden och promenera längs den till stranden, torget och saluhallen. Mkt mysigt på sommaren! Det finns mkt shopping i HKI också, men shoppa kanske ni gör i thailand istället... Finns en Iittala-butik just på Esplanaden (Norra eller södra, kommer inte ihåg vilken som är vilken, men det är liksom en bred gata med norra esplanaden på ena sidan och södra på andra sidan parken i mitten) och flera Marimekko-butiker. Satsa på det området tycker jag! Finns flera caféer där också!

2009-06-04 @ 18:27:45
URL: http://www.missagda.blogspot.com
Postat av: Miss Agda

Hej igen

Taxi till Helsingfors city kostar 30 eur, men det går en Finnair-buss till järnvägsstationen som ligger i city så ta den istället! Den går rakaste vägen, tar inte längre tid än taxi och kostar bara 5eur! Bussen går precis utanför utgången (lite till höger), kolla efter skyltar. Och skaffa er en karta över Helsingfors och titta ut Esplanad (en stor aveny). Om du gillar Iittala etc så är Stockmanns varuhus bra också, det ligger vid Esplanaden, 5min promenad fr järnvägsstationen. Men det är som sagt bra att titta lite på kartan först. Du kan fråga mer om du vill, jag har bott i Helsingfors i flera år.

2009-06-04 @ 22:37:53
URL: http://www.missagda.blogspot.com
Postat av: Helena

Vad underbart med Thailand!

Jag var där för många år sedan och spenderade 10 dagar på Phi Phi Islands. Tyvärr har nog tsunamin förstört allt sedan jag var där så det är svårt att komma med tips...öarna är dock helt underbart vackra och jag rekommenderar er verkligen att åka dit!

Köper alltid Lonely Planet-böckerna när jag reser och har aldrig blivit besviken, så det är bara att köpa! :)

Tack för gullig kommentar på min blogg, det fick mig att hitta hit och jag kommer garanterat tillbaka! :)

2009-06-05 @ 14:59:06
URL: http://h-examino.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0